Ansambel Kruiis

Ansambel Kruiis alustas oma aktiivset tegevust 2017 a. jaanuarist, nende põhikoosseisus on neli liiget, kes kõik on olnud varem tegevad erinevates muusikakollektiivides ja omavad pikaajalist lavakogemust.

ansambel-kruiis-ajalugu-backstory
Ansambel Kruiis


Kruiis on nii tantsu kui ka kontsertbänd. Ansamblis on lauljate ja instrumentalistidena tegevad Ervin Lillepea, Karvin Lillepea, Kristiina Lillepea ja Mai Einama. Lisaks pillimängule tuleb koosseis edukalt toime ka peojuhtimisega: nii pulma- kui ka juubelipidudega. Lisaks saab peoõhtule tellida ka humoorikaid vahepalu esitava noore näitleja Kadri Ainsalu ning juba suurt tunnustust pälvinud noorte võistlustantsupaari.

Tellimiste osas on võimalus tellida ka lasteetendusi. Lastele pakub toredaid, humoristlikke ja õpetlikke teatrietendusi Ervin Lillepea lasteteatri trupp nimega "Onu Ervini Lasteteater."

Ansambli Kruiis liikmed on lavakogemust saanud juba varem tegutsenud ja erinevatel aegadel tuntust pälvinud ansamblites:
  • Ervin Lillepea ansamblites "Raster" ja "Defitsiit"
  • Kustas Kikerpuu ansamblis "Levimo"
  • Karvin Lillepea (öökpillide mängija) ansamblites "Supernova" ja "Sky Line"
  • Mai Einama (laulja ja süntesaatori mängija) ansamblis "Svips"
Kõige kauem on Eestimaa lavalaudu tallanud vanameister Ervin Lillepea. Tema 45 aastane lavakogemus on tõepoolest lausa aukartust äratav ja lauljana on Ervin endiselt suurepärases vormis. Tema mitmekülgsest artistikarjäärist võiks kirjutada päris paksu raamatu. Lõpetanud 1982. aastal Eesti Riikliku Filharmoonia Estraadistuudio laulu erialal on Ervin Lillepea aastate jooksul lava jäganud paljude tuntud ja armastatud lauljate, näitlejatega ja teiste Žanrite esindajatega. Ervin on tegutsenud nii lauljana, managerina kui ka kultuurikorraldajana. Tal olnud arvukaid esinemisi nii suurematel kui väiksematel lavadel nii kodu – kui välismaal.

Ervin Lillepea on ka laulukirjutajana Eesti levimuusikasse oma jälje jätnud. Tema kui estraadilaulja populaarsus kulmineerus peamiselt möödunud sajandi 80-ndatel aastatel, mil ta pälvis enda kirjutatud lauludega publiku lemmiku tunnustuse mitmetel tolleaegsetel lauluvõistlustel: "Mehed, meri ja maa", "Valge daami lauluvõistlus" ning A. Oidi nimelisel lauluvõistlusel. Üks tema tuntumaid laule sellest ajastust on "Tule õeke." Rahvaseas on leidnud tuntust ka laulud: "Kokaraamat", "Roosid sulle", "Talupoja kalender", "Amore mio", "Mis saab hobust", "Tantsupopurrii" ja "Hällilaul"; ning paljud teised tema rikkalikust lauluvaramust pärit palad, sealhulgas 80-ndate lõpus kirjutatud kaks Isamaalist laulu "Sulle Eestimaa" ja "Luulet sinu süles."

2000 aastal võitis ta aga lauluvõistluse "Eesti Valsikuningas 2000" - seda nii lauljate kui heliloojate osas. Ervin Lillepea on kirjutanud muusikat ja laule mitmetele omaaegsetele estraadi- ja huumorietendustele ning samuti mitmeid lastelaule. Ansamblis Kruiis on ta laulja kes mängib ka kitarri.

2017 a. aprillist alates on ansambel Kruiis mänginud igal nädalavahetusel Eesti erinevates paikades ja peoõhtutel. Põhilisteks esinemiskohtadeks on olnud kultuurimajad, pubid, kõrtsid ja restoranid ning erapeod. Suviti lisaks veel ka vabaõhuüritused.

Ansambel Kruiis on osalenud Tallinna TV Saadates "Kas Tohib?" ja "Suvestuudio" ning ETV saates "Hommik Anuga."

Ansamblil on tegutsemisaastate vältel olnud mitmeid menukaid tantsulugusid nagu laul "Siis kui homme paistab päike," mille esitajaks ansambli klahvpilli ja löökpillide mängija ning laulja Karvin Lillepea. Nimetatud lugu on olnud ka "Kadi Raadio" 2017 a. edetabelis. Karvini esituses on populaarsust leidnud lisaks ka laulud "Igatsus" ja "Baarmen." Mai Einama esituses laulud "Õpeta mind", "Muinasjutu prints" ja "Jääb vaid armastus"; ning Kristiina Lillepea esituses lugu "Haarab kaasa." Kõige enam kuulajaid You Tube's ja ilmselt ka kõige rohkem peoõhtutel rahva poolt oodatud lugudest on laul "Kuninganna," mis on Ervin Lillepea esituses ning käib käsikäes looga "Tule, õeke!"

Ansamblil Kruiis on repertuaaris hulk omaloomingulisi laule. Autoriteks eelnevalt mainitud Ervin, Karvin ja Kristiina. Hetkel on ansambli populaarseim laul "Kuninganna," mis on vene päritoluga kaverdatud, hoogne, Stas Mihhailovi repertuaarist pärinev lugu millele on eesti keelsed sõnad kirjutanud Karvin Lillepea. Selle loo fenomen peitub ilmselt tema rütmis, lihtsas ja parajalt minoorse faktuuriga viisis ja kindlasti ka heas laulutekstis - sõnumis, mis jõuab inimeseni.

Kruiis on oma olemuselt perebänd: Isa Ervin, poeg Karvin, tütar Kristiina ja tihtipeale käib bändiga kaasas huumorit tegemas Ervini noorem võsu Kadri. Ansambli neljas liige, eestvedaja ja organisaator on aga Ervini õde Mai. Koosseis oma tantsulugudega üle Eestimaa rahvast rõõmustamas, osaledes erinevatel peoõhtutel ja kontsertidel. Nagu ansamblile endile meeldib öelda:
Kruiisime rõõmuga alati sinna, kuhu meid südamest oodatakse. Ja me olemegi juba teel!
Ansambliga Kruiis saate internetis ühendust nende kodulehel www.ansambelkruiis.ee või e-posti teel ansambelkruiis@gmail.com

Lisaks saate koosseisu toimetamistel silma peal hoida facebookis https://www.facebook.com/ansambel.kruiis ja kuulata nende lugusid youtubes https://www.youtube.com/channel/UCiElPS7yEJP6GtU6hXSLncA

Tellimused ja läbirääkimised on ansambli Kruiisi poolt oodatud telefoni numbritele:
5183410 ja 5230069
Meeldivat koostööd!

- M1Muusika meeskond.

Kommenteeri

Uuemad Vanemad