LUGEJAKIRI: "Läksin Pfizeri teed ja siin on minu lugu"

Selleks, et me jõuaks loogiliselt ja kiirelt asja tuumani mis ja miks siis alustan oma blogimisega ca. aasta tagasi juhtunud asjadest. 

Astra/Zeneca ja Pfitzer jooksid võidu, et turule tuua COVID-19 vaktsiin. Ilusad jõulupühad veedetud ja läksin tagasi tööle. Tööjuures aga tundsin, et kõik pole päris õige ja igaks juhuks kraadisin end. Näit oli 37,3.

Vaktsineerimine
Foto: Lugejakirja Autor vaktsiini saamas

Kuna mul oli seoses muude muredega samal päeval perearsti aeg sai helistatud ja uuritud mida teha. Vastuseks sain, et testile ja koju isolatsiooni kuni vastus käes. Vastus tuli positiivne ja nii ma 2 nädalat kodus veetsingi. Aga kuna teemaks pole COVID-i põdemine vaid vaktsiin siis kerime selle jutu nüüd pool aastat edasi.


Jõudis kätte järg mil vaktsineerida sai iga soovija. Sain aja kirja ja käisin A'Lecoq Spordihoones oma sutsakat saamas. Mäletan, et korra lõi nagu pea selliseks kergeks aga üldjuhul midagi muud väga ei juhtunud. Minu küsimusele "Kuna teine" vastati mulle "Kuna te olete läbi põdenud siis te saategi ainult ühe."

Nii ma siis pool aastat ringi käisin pass taskus. Näitasin ainult ühe korra ja sedagi meelega.

Nüüd aga kuulates tööjuures raadiot: hakkas kõrva reklaam mis soovitas uue aja kirja panna  kui süstist on möödas pool aastat. Kontrollisin enda oma ja oh üllatust. Nädala pärast on kogu moos. Sai siis asja uuritud nii ja naa ja tuli välja, et tõhustusdoosi saamiseks aega vaja pole. 

Sain ühe doosi Pfitzeri Comirnaty vaktsiini tõhustusdoosina aga seekord otsustasin jälgida kuidas toimib mu keha.

Elu Pärast Vaktsineerimist

Kohe peale sutsaka saamist suunati mind 15 minutiks rahunema. Olles seal istunud 2-3 minutit hakkas taaskord peas see õrn ja kerge tunne. See kestis umbes 3 minutit ja kadus. Mõni minut hiljem hakkas süsti koht (ma ei teagi kuidas seda reaktsiooni täpselt kirjeldama) võdisema ja võbelema. See kadus kuskil 20 minutit peale vaktsiini saamist. Siinkohal on mõistlik mainida, et mõned korrad külastas mind ka see kerge pea tunne. 

Kuna elu seisma ei jää ja on pühade aeg siis vaktsiini saamise hetkeks olin ma üleval olnud juba 31 tundi üleval olnud ja seega jõululauas muutusin ma uimaseks ja keerasin paariks tunniks tuttu. Üles ärgates tuikas nüüdseks süstikoht aga enesetunne on siiani OK. 

Olgu ka öeldud, et õde hoiatas mind, et peale teist doosi võib tervis natuke halveneda. Täna see pole veel juhtunud aga vaatame mis saab homme.

Hommikuse äratuse retsept. Laps teeb korra kõvemat häält aga see ei sega koheselt uuesti uinumist. Kui lõpuks kark all avastan, et enesetunne pole just kõige parem. Pea natuke valutab, kraadiklaas mu parim sõber näitab 37,2.  Süstekoht oleks nagu eile korraliku puuga saanud ja katsudes pisut tuikab aga hullu ei midagi. 

Kiirelt Ibumetin nahavahele sest see temperatuur ei häiri, küll aga peavalu.

Pool tundi peale Ibumetini räägime juba hoopis teist juttu. Nüüd on tunne juba hoopis selline nagu oleks liiga kaua maganud mis on ilmselgelt ka tõsi sest und sai vaadatud ca. 13,5 tundi.

Kokkuvõtvalt on hetkel inimlik tunne juba tagasi.

Kommenteeri

Uuemad Vanemad