Kuidas teenida raha internetis muusika loomisega?

teeni-raha-internetis-luues-muusikat

Kui sa juba siin oled, siis järelikult lood muusikat ning oled huvitatud sellega teenimisest- seega kui sa veel ei ole EAÜ liige siis kindlasti registreeri end esimesel võimalusel.


Internetis muusikaga raha teenimise võimalusi on kindlasti väga mitmeid ning antud artiklis mainitud võrgustike asemel on kindlasti ka teisi häid valikuid, kui lihtsuse mõttes läbime siin "ühe paljudest võimalikest teedest".


Kui oled juba EAÜ liikmeks registreerunud siis palju õnne! Esimene ning üks suurimatest sammudest on just läbitud. Eduka muusikuna on see (või saab see olema) loodetavasti üks kindlaim osa sinu sissetulekutest.


Kui sa ei ole veel tutvunud meie artikliga "Sotsiaalmeedia näpunäiteid muusikutele, artistidele ja bändidele!" siis oleks hetkel kõige õigem aeg see läbi lugeda ning veenduda, et oled edasisteks sammudeks valmis. Kuna teenimine toimub internetis, siis mängivad sotsiaalvõrgustikud siin edaspidi suurt rolli.


Sotsiaalvõrgustik paigas? Hakkame pihta!


Sild Soundcloudi ja Bändcampi vahel

Kõige lihtsam viis müüa oma lugusid otse on luua endale bandcamp.com lehel konto ning (pärasti kõikide vormide täielikku täitmist) lisada ka esimesed paar heliteost. Kui heliteosed on lisatud ning sa oled veendunud ka selles, näevad väga "apetiitsed" välja, siis suundu tagasi soundcloud.com lehele kus on sul samad lood juba eelnevalt lisatud (või kui neid seal veel ei ole siis lisa nad ka sinna).


Ava Soundcloudis lugu, mis on ka Bandcampi lisatud ning muuda (Edit) selle Meta andmeid. Soundcloud annab võimaluse igale loole lisada Meta andmetes ka Ostu-viite (Buy-link). Sinna lahtrisse aseta link samale loole Bandcamp lehel.


Boonuseks on ka see, kui loo muutmisel/lisamisel Soundcloudis muudad selle õiguseid (Permissions) ning määrad, et lugu ei tohi kuulata Offline-s ega ka alla laadida (Direct Downloads). Sellisel kujul annad igale kuulajale selgelt mõista, et "siinne lugu on sulle kuulata, kui meeldib, siis tule osta!"


Käi sedasi läbi kõik oma lood (või lisa lood) sellise seadistuse- ja viitamisega ning oled kindel, et kogu liiklus, mis on Soundcloudis jõuab ka varem või hiljem Bandcampi, mis lõpuks viib ka müügini.


Tuleta neile meelde, et seda lugu saab osta!

Alusta alati uue loo internetti toomist Bandcamp lehest. See on kõige kiireim viis liita oma loole nupuke "Maksa" ning siis on sul ka kohe olemas link mida mujal sotsiaalvõrgustikes kaasa pookida.


Täpselt nii! Kõikjal, kus annad oma auditooriumile märku uuest loost, alusta viitest Bandcamp lehele, kus on ka ostuvõimalus ning alles seejärel räägi loost lähemalt, sest lugejal on hiljem alati lihtne ülesse tagasi kerida, kui pakutav kaup ning selle tutvustus oli kaasahaarav!


Kõikjale ei jõua, ühine võrgustikuga

Kui hakata ringi vaatama seda: kui palju on erinevaid müügiplatvorme ja striimingkanaleid, siis peagi tõded, et ise neid kõiki hallata on täielik põrgu. Ja nii ongi! Selleks on mõistlikum liituda mõne jaotus võrguga (Distribution Network).


Kuna meil on kogemust Routenote.com võrgustikuga, siis ka siin soovitame seda. Registreeri sinna konto. Samuti täida hoolikalt kõik lahtrid. RouteNote keskkond meenutab vägagi EAÜ autori kasutajapaneeli, seega, kui tunned end mugavalt EAÜ keskkonnas - tunned ka seal!


Lisades singlit või albumit edasiseks jaotuseks: esitatakse sulle lai valik platvorme kuhu soovid, et sinu lugu jõuaks. Meie kogemusel valides "kõik" venib kogu protsess meeletult, samas, valides näiteks ainult Spotify või Amazoni - on lugu juba kahe nädala pärast õiges kohas.


Meenekaup

Kui sinu auditoorium läheneb või on juba üle tuhande, siis on mõistlik lasta teha endale koduleht (näiteks shopify.com platvormil) või registreeruda meenekaupade jaotuskeskkonda (näiteks represent.com). 


Lõpetuseks

Kõige parem oleks sinul, kes sa tegeled muusikaga, lasta seda artiklit lugeda kellegil oma heal sõbral või tuttaval, kes tegeleks sellega, et panna sinu muusika teenima (ehk väikese vaevatasu eest). 


Kui ise toimetada igal rindel 100% ainult oma jõududega, siis võib selle arvelt kannatada sinu looming või lihtsalt see kõik korraga võib sind jalust niita.


Jõudu!

Kommenteeri

Uuemad Vanemad